Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola

Csővári telephely

Adatvédelmi tisztv.

acsa iskola dpo logo

Keress a Facebook-on

iskolai gyumolcs beszallito

Gyerekszáj...

dejolenne 2

Látogatók

220292
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
Összesen
3
276
533
3235
220292

IP címed: 18.119.105.239
2024-04-25 00:38

Iskola bemutató

Intézményünk több mint 350 éves múlttal és hagyományokkal rendelkező szlovák nemzetiségi nyelvoktató iskolaként látja el feladatait.

Csőváron 1669-ben indult az oktató-nevelő munka, amit az evangélikus egyház indított el, és ahol a mai napig is evangélikus hittan oktatás folyik. A régi iskola épülete már elöregedett, ezért az önkormányzat 1996-ban egy új komplex épületet épített, így egy helyen található az iskola, óvoda, egészségügyi rendelők, posta és a csővári önkormányzat.

Intézményegységünkben a szlovák nemzetiségi nyelv oktatása első osztálytól felmenő rendszerben történik. Idegen nyelvként angol nyelvet oktatunk a 4. osztályban.

A nyelvszakos kollégáink és a tanulók munkáját mind anyagilag, mind különböző szlovák programok megrendezésével /Szüreti bál/a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat segíti.

A gyermeklétszámunk 2014-től sajnos csökkenést mutat.
Jelenleg iskolánk csak alsó tagozattal, két kis létszámú csoporttal (1-3. és 2-4. osztály) működik.
Programunk illeszkedik az acsai iskola Pedagógiai Programjához, helyi sajátosságokkal kiegészítve.
Az osztályok átlaglétszáma 3 fő, növendékeink 100%-a vesz részt a nemzetiségi nyelv oktatásában.
A napi munkát 2 fő pedagógus végzi. Az iskolánkban jelenleg 3 osztályterem, 1 tornaterem, könyvtár és számítógépterem, étkező, 1 szertár, tanári szoba található.

Iskolánk tárgyi felszereltsége a folyamatos támogatásoknak köszönhetően jó.

Legfontosabb céljaink:

Az általános illemszabályok megismertetése, betartása (köszönési formák, udvariassági szabályok), konfliktuskezelés, önállóságra nevelés, kompetencia alapú oktatás megvalósítása (anyanyelvi kompetencia fejlesztése), szövegértés fejlesztése, természeti és társadalmi környezetünk megismertetése és megszerettetése, a tanulók kudarctűrő képességének fejlesztése.

Fontos, hogy a tanulók őrizzék és ápolják a szlovák kultúrát, a tanulókban alakuljon ki a reális nemzetkép és kisebbség kép.

Olyan légkör kialakítása, ahol a tanulók és a tanárok örömmel tanulnak és tanítanak. Szeretnénk tanulóinkat megismertetni történelmünk eseményeivel, a magyarországi szlovák nemzetiség hagyományaival, hogy mindezek megbecsülése révén tápláljuk gyermekeinkben a haza, a szülőföld iránti szeretetet.

A nemzetiségi hagyományok ápolása mellett fő feladatunknak tartjuk a tanulók személyiségének fejlesztését, képességeik széleskörű kibontakoztatását. Ennek érdekében kompetencia alapú oktatási módszereket, programokat alkalmazunk.

Hagyomány és korszerűség, a múlt és a jövő szerves összekapcsolása, ez pedagógiánk, nevelő munkánk üzenete.

E-napló Csővár

acsa iskola kreta rendszer logo

e-Ügyintézés

kreta e ugyintezes logo

A KRÉTA rendszerről...

acsa iskola kreta tajekoztato logo

Intézkedési terv

covid19

Intézményünkben jelenleg a Covid fertőzöttek száma:  0
A karanténban lévő osztályok száma: 0

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.