Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

2011/2012 tanévben a 8. osztályosok a következő megosztásban jelentkeztek továbbtanulni.

gimnázium szakközépiskola szakiskola
3 fő 9 fő 6 fő
17 % 50 % 33 %


Tanulóink több pályaválasztást segítő programon vehettek részt szeptember óta.

  • Október 13-án bemutatót tartott iskolánkban a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban működő Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja. Több tanulónk érdeklődését is felkeltették. Két tanulónk már felvételt nyert a középiskolába.
  • Október 20-án voltunk Vácon a Pályaválasztási Kiállításon. Több Vácon és Vác környékén működő középiskola mutatkozott be.
  • Október 27-én, Acsán a Művelődési Házban tartottunk négy középiskolai igazgató részvételével Pályaválasztási Ankétot. Itt szülők és tanulók együtt tehették fel kérdéseiket. Megjelentek a hetedik osztályosok és szüleik is.
  • Ebben a tanévben a továbbtanulás sikerességét támogatja heti egy-egy matematika és magyar óra, mely előkészítő és felkészítő programú.

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Gyerekszáj...

Acsa - iskola - gyerekek az iskoláról

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Látogatók

Ma7
Tegnap14
A héten38
A hónapban544
Összes28871