Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

Rajzverseny Rajzverseny
Rajzverseny Rajzverseny

A Petőfi- héten megrendezett rajzversenyre nagyon sok ügyes kezű tanuló nevezett a környező településekről. Számtalan szebbnél- szebb alkotást küldtek el az iskolák pályázatként a versenyt megelőző hetekben. Közülük került ki az a közel hatvan versenyző, aki március 11-én részt vett a helyi döntőben. Minden korcsoport egy- egy Petőfi Sándor verset hallgathatott meg, ami elindíthatta fantáziájukat és szárnyra kaphatott kreativitásuk.

Gyönyörű rajzok születtek, így a zsűri nehezen tudott dönteni. Mindenki igyekezettel és nagy lelkesedéssel készítette el a képeket.

A nyerteseknek ezúton ismét gratulálunk! Minden résztvevőnek további sikeres és örömteli rajzos kikapcsolódást kívánunk!

A nyertesek:

1.o.-2.o.

 1. Mészáros Eszter 2.o. Püspökhatvan
 2. Klenk Dávid 2.o. Penc
 3. Bartos Brigitta 2.o. Galgagyörk
  Gordos Réka 1.o. Nógrádkövesd

3.o.-4.o.

 1. Szőcs Nóra 4.o. Rád
 2. Pintér Lili 4.o. Püspökhatvan
 3. Kukaj Emőke 4.o. Csővár 
  Hárs Kinga 3.o. Penc

Felső tagozat

 1. Cziczka Laura 6.o. Acsa 
  Danielisz Eszter 5.o. Acsa
 2. Turán Dominika 6.o. Acsa
 3. Kővágó Kira 7.o. Acsa
  Rolencz Rebeka 7.o. Penc

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Látogatók

Ma8
Tegnap12
A héten43
A hónapban239
Összes28164