Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

Acsa - Iskola - Petőfi hét

Idén immár harmadik alkalommal rendezte meg iskolánk a Petőfi-hét rendezvénysorozatot, melyre a környék általános iskoláinak és óvodáinak gyermekeit vártuk. Vendégeink voltak a püspökhatvani, penci, galgagyörki, erdőkürti, galgagutai, csővári, galgamácsai, nógrádsápi tanulók, közel 500 diák és kísérő tanáraik.

A másfél hét alatt számos vetélkedő, verseny színesítette a résztvevők mindennapjait. /szép- és helyesíró, matematika, nyelvi játék, rajz, sakk, természetismeret, szavaló, angol fordító, vers- és meseíró, népdaléneklő/

Ezúton szeretnénk megköszönni az SZMK segítségét, a felkészítő tanárok munkáját, a rendezők ötleteit és kitartását.

Reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Látogatók

Ma8
Tegnap12
A héten43
A hónapban239
Összes28164