Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola részvétele a Nemzeti Tehetségprogram NTP-RTP-14 pályázatán

Iskolánk 552.000Ft-ot nyert a Nemzeti Tehetségprogram NTP-RTP-14 pályázatán. A támogatásból „Integrált tehetséggondozás „ szakkört tartottunk tanulóinknak 30 órában.
A szakköri foglalkozásokon matematikai logikájukat fejlesztettük logikai játékok használatával. Sok új eszközt sikerült vásárolni ehhez. Megtanítottuk számukra a blackgammon játék szabályait, háziversenyt rendeztünk. A hátrányos helyzet csökkentését is támogatta ez a pályázat, így elmehettünk Budapestre a József Attila Színházba megnézni az Arany ember című előadást. Jártunk a Csodák Palotájában és a Váci Madách Imre Művelődési Házban is, ahol a Dzsungel könyve című darabot tekinthettük meg.

A program keretében eljött iskolánkba egy mozgó planetárium is, melynek előadásait minden tanulónk megtekinthette.

Néhány foglalkozáson foglalkoztunk az emberek tulajdonságaival is, próbáltuk megismerni magunkat önismereti tesztek és játékos feladatok segítségével. Foglalkoztunk a fény és tükör témakörrel is.

Mivel a támogatás lehetőséget nyújtott rá, ezért a kirándulások és szakkörök alkalmával a gyerekek kaptak tízórait, ebédet vagy uzsonnát is.

pályázat plakát pályázat plakát 02
pályázat plakát 03 pályázat plakát 04

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Látogatók

Ma0
Tegnap12
A héten35
A hónapban231
Összes28156