Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola részvétele a Nemzeti Tehetségprogram NTP-RTP-14 pályázatán

Nemzeti Tehetség Program

Az "Iskolák közötti sportversenyek tehetségek kiválasztására" pályázat keretében, 2015. május 20-án megrendeztük első kölyökatlétika versenyünket a sportcsarnokban. A versenyen 4 iskola diákjai vettek részt: Acsa, Galgagyörk, Penc, Püspökhatvan. A négy iskolából 2-2 fő részvételével létrehoztunk egy vegyes csapatot is, így 5 csapat versenyzett 5 versenyszámban.

Helyezések:

1. Penc
2. Püspökhatva
3. Acsa
4. Vegyes
4. Galgagyörk

2015 május 21-én megrendeztük a 2. iskolák közötti asztalitenisz bajnokságunkat 4 iskola részvételével: Acsa, Galgagyörk, Penc, Püspökhatvan. 5.-8. osztályos fiúk és lányok mérkőztek meg egymással.

Helyezések:

III. korcsoport 

fiú 
1. Boglári Gergő Acsa 
2. Tóth Ádám Püspökhatvan 
3. Farkas Erik Acsa 

lány
1. Maruszki Vivien Püspökhatvan
2. Zámbó Rebeka Acsa
3. Sintár Sára Penc

IV. korcsoport

fiú 
1. Pupos Adrián Acsa 
2. Farkas Adrián Acsa 
3. Hegyvári Henrik Acsa 

lány
1. Sárkövi Stefánia Acsa
2. Berinszki Dorina Püspökhatvan
3. Dernovics Dóra Püspökhatvan

2015. május 26-án kézilabda bajnokság zajlott a sportcsarnokban. A bajnokságon 4 iskola leányai vettek részt: Acsa, Galgagyörk, Penc, Püspökhatvan.

Helyezések:

1. Acsa
2. Penc
3. Galgagyörk
4. Püspökhatvan

pályázat plakát pályázat plakát 02
pályázat plakát 03 pályázat plakát 04

Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola részvétele a Nemzeti Tehetségprogram NTP-RTP-14 pályázatán

Iskolánk 552.000Ft-ot nyert a Nemzeti Tehetségprogram NTP-RTP-14 pályázatán. A támogatásból „Integrált tehetséggondozás „ szakkört tartottunk tanulóinknak 30 órában.
A szakköri foglalkozásokon matematikai logikájukat fejlesztettük logikai játékok használatával. Sok új eszközt sikerült vásárolni ehhez. Megtanítottuk számukra a blackgammon játék szabályait, háziversenyt rendeztünk. A hátrányos helyzet csökkentését is támogatta ez a pályázat, így elmehettünk Budapestre a József Attila Színházba megnézni az Arany ember című előadást. Jártunk a Csodák Palotájában és a Váci Madách Imre Művelődési Házban is, ahol a Dzsungel könyve című darabot tekinthettük meg.

A program keretében eljött iskolánkba egy mozgó planetárium is, melynek előadásait minden tanulónk megtekinthette.

Néhány foglalkozáson foglalkoztunk az emberek tulajdonságaival is, próbáltuk megismerni magunkat önismereti tesztek és játékos feladatok segítségével. Foglalkoztunk a fény és tükör témakörrel is.

Mivel a támogatás lehetőséget nyújtott rá, ezért a kirándulások és szakkörök alkalmával a gyerekek kaptak tízórait, ebédet vagy uzsonnát is.

pályázat plakát pályázat plakát 02
pályázat plakát 03 pályázat plakát 04

A Nemzeti Tehetség Programban iskolánk pályázatot nyert: Iskolák közötti sportversenyek tehetségek kiválasztására címmel. Május hónap folyamán 3 sportverseny kerül megrendezésre:

  • 2015 május 20. Kölyökatlétika verseny
  • 2015 május 21. Asztalitenisz bajnokság
  • 2015 május 26. Kézilabda bajnokság
pályázat plakát pályázat plakát 02
pályázat plakát 03 pályázat plakát 04

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Látogatók

Ma0
Tegnap12
A héten35
A hónapban231
Összes28156