Pályázat - NTP-RTP-14

Nemzeti Tehetségprogram pályázat - NTP-RTP-14

Keress a Facebook-on

Február 20-án, hétfőn „Iskolakóstolgató” programon vett részt hét acsai nagycsoportos óvodás. Színes programokkal vártuk őket. Az második osztályosok bábozással szórakoztatták a kicsiket. Az iskolakezdés előtt álló gyermekeknek lehetőségük volt az iskola táblagépeit kipróbálni, memóriajátékokat játszottak. A kézműves foglalkozás keretében süniket készítettek kartonból, majd vidám énekeket énekeltünk gitárkísérettel. Mindenki nagyon jól érezte magát.
Az Iskolakóstolgató programsorozat második eseménye a Petőfi-hét rajzversenye volt, március 8-án, melyen részt vettek az acsai nagycsoportos óvodások is. Szebbnél szebb rajzok készültek a tavaszról.
Március 13-án, hétfőn pedig három település óvódásai szavaltak szebbnél szebb verseket a Petőfi-hét utolsó versenyén, a szavalóversenyen.

Mottó

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

/Rudolf Steiner/

Határtalanul

Zenesarok

Gyerekszáj...

Acsa - iskola - gyerekek az iskoláról

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Látogatók

Ma7
Tegnap14
A héten38
A hónapban544
Összes28871